Hvad er en Google Street View Tour?

En Google Street View Tour er en virtuel rundtur, som laves indenfor i en virksomhed, og som efterfølgende uploades til virksomhedens virksomhedsprofil på Google Maps. Herefter kan alle besøgende på Google´s platformer tage et virtuelt “kig indenfor”.

Hvordan laves en Google Street View Tour?

En Google Street View Tour skabes ved hjælp af et antal 360 graders billeder, som tages i sammenhæng med 3-5 meters mellemrum, så de danner en rute indenfor i virksomheden, som efterfølgende uploades på Google´s platforme. 

Hvad koster en Google Street View Tour?

Prisen på en Google Street View Tour afhænger af arealet på den virksomhed, som skal optages til Google Street View. Prisen starter fra Kr. 3.495,- eks. moms. for op til 500 kvm. 

Hvad får jeg ud af en Google Street View Tour?

Du får først og fremmest gjort din virksomhed mere synlig i Google´s søgerultater ved at give besøgende mulighed for at invitere “indenfor” via Google. 
Vælger du at integrere din Google Street View Tour på din hjemmeside, vil Google belønne dig for at have indhold på hjemmesiden, som får dine besøgende til at bruge mere tid på din hjemmeside. 
Sidst men ikke mindst sender du et signal til dine kunder om, at du er transparent og ærlig, ved at vise  din virksomhed frem som den er. 

Hvad med hosting af min Google Street View Tour

Når optagelserne er færdige og billederne er efterbehandlet, bliver billederne uploadet til Google Maps, som derfor er hostet på Google´s servere. 
Siden 2012, hvor Street View blev tilgængelig indenfor, har man ikke skulle betale for hosting af billederne på Google´s servere.

Hvordan skal man forberede sig til en Google Street View-optagelse?

Du skal sørge for at lokalerne fremstår, som du ønsker at de skal fremstå på Google, og det er vigtigt at lokalerne er gjort klar til optagelse, når Street View-fotografen ankommer, da der ikke er sat tid af til at vente. 

Hvor meget vil man kunne se på billederne?

Det korte svar er ALT. 
Vi anvender et særligt 360 graders kamera, som optager hele vejen rundt, og derfor er det alt i lokalet, fra gulv til loft, som kommer med på billederne. 
Vi kan derfor ikke undlade at tage nogle ting med, som står ovre i hjørnet, da det er alt som kommer med. Har du derfor noget stående i lokalet som optages, som du ikke ønsker at få med på billederne, så skal du fjerne det fysisk fra lokalet, det kan ikke “photoshoppes” væk bagefter. 

Må der være personer tilstede under optagelserne?

Vi blander os ikke i hvordan lokalet ser ud, når vi skal lave optagelserne, og om der er personer tilstede. Vi anbefaler dog ikke at der er bevægelige elementer tilstede under optagelserne, da det ikke giver det bedste resultat.

Skal ansigter sløres på personer for at det kan komme på Google?

Der er ikke noget krav fra Google eller andre om, at ansigter skal sløres, inden billederne lægges på Google, det er op til dig om du ønsker at få sløret ansigterne.
Bemærk dog, at Google i de fleste tilfælde vil efterkomme ønske om at få fjernet billeder, hvis personer som optræder på billederne, kontakter dem for at blive fjernet.
Vi kan sløre ansigter på billederne mod betaling af et ekstra sløringstillæg.

Hvad sker der efter optagelserne af min virksomhed er færdige?

Når vi er færdige med optagelserne, tager vi hjem og efterbehandler billederne, og får dem uploadet til din virksomhedsprofil på Google. Og  cirka indenfor en uge, modtager du en mail med link til din Google Street View Tour, og et lille stykke tekstkode, som du skal bruge for at kunne integrere det på din hjemmeside. 

Hvordan kan andre komme til at se min Google Street View Tour?

Vi uploader billederne fra din virksomhed til din virksomhedsprofil på Google Maps, hvor man vil kunne se billederne ved at søge på din virksomhed. 

Hvordan kan andre komme til at se min Google Street View Tour?

Vi uploader dine billeder til din virksomhedsprofil på Google Maps, hvor man vil kunne finde din Google Street View Tour ved, ved at søge efter din virksomhed og gå ind på “Street View og 360”.
Man finder dem også ved en almindelig Google-søgning, hvor din virksomhedsprofil dukker op i højre hjørne, og ved et klik på “Fotos” dukker de også op. 

Kan man få opdateret sin Google Street View Tour?

Skulle man på et senere tidspunkt få brug for at få lavet en opdatering af sin Google Street View Tour, er det også muligt, ved at få en Street View-fotograf ud og lave nogle nye optagelser.